Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

Gave til bogelsker

Er du på udkig efter en gave til en bogelsker? En vaskeægte læsehest, som kan sidde med næsen begravet i en bog hele dagen og glemme alt, der foregår omkring sig?

Så får du her en række forslag til, hvilke gaver til bogormen der med garanti vil vække glæde og begejstring.

Den oplagte gave til en bogelsker

En ægte bogelsker ønsker sig med garanti nye bøger. De fleste har endda en hel liste liggende med bøger, de gerne vil læse. De følger måske med på forlagenes og forfatternes egne Facebooksider og har derfor hele tiden fingeren på pulsen i forhold til nyudgivelser. 

Selvom mange læseheste er gode til at gå på biblioteket, varer det dog som regel et stykke tid før de helt nye bøger kan lånes med hjem. Derudover kan nye bøger ofte ikke lånes i mere end et par uger ad gangen.

Derfor er det rart at eje de nye bøger i stedet. Disse kan dog være relativt dyre. I hvert fald hvis man gerne vil have dem alle sammen hjem på boghylden.

Du kan derfor spørge den pågældende bogelsker, om vedkommende har en ønskeliste med bøger. Så kan du finde præcis den bogtitel, som er allermest ønsket og slå 2 fluer med ét smæk: Du behøver ikke spekulere mere over, hvad du skal købe og modtageren får et ønske opfyldt.

Find et stort udvalg af nye bøger hos Gucca.dk

Praktiske gaver til bogelskeren

Flere og flere tager de digitale bøger til sig. Nogle nyder at høre lydbøger og andre bruger en e-bogslæser eller en tablet til at læse digitale bøger på.

Andre sværger til de klassiske bøger og elsker hyggen i at vende siderne og føle papiret mellem hænderne.

Afhængigt af hvilken type bogelsker du leder efter gaver til, findes der forskellige praktiske gaver.

Praktiske gaver til de klassiske bogorme

  • Bogmærker. For mange bogelskere er det nærmest en synd at lave såkaldte æselører i bogen for at huske, hvor man er kommet til, når læsningen skal sættes på pause. Derfor er et bogmærke en kærlig og betænksom gave - og der findes mange flotte og eksklusive udgaver. Også med indgraveret navn. Find dem her
  • Læselampe. Mange læser i sengen om aftenen og forstyrrer derfor en eventuel partner. Her kan en læselampe være oplagt. Den lyser kun op på selve bogen og giver et perfekt læselys - mens den skærmer omgivelserne. Du kan både finde læselamper, der kan klipses fast på selve bogen eller monteres rundt om din nakke som transportabel læselampe. Se udvalget her
  • Bogholder. Hvis man gerne vil ligge på siden eller maven og læse, er en bogholder meget praktisk. Et såkaldt book seat er en lille sækkestol til selve bogen, som holder både bogen og siderne på plads - selv i blæst. Et book seat er også praktisk i køkkenet, når kogebogen skal holde åben under madlavning. Find den her

Praktiske gaver til digitale læseheste

  • Cover. Rigtige læseheste læser allevegne. Derfor kan en e-bogslæser, Kindle eller tablet også være udsat for snavs og stød. Et cover eller et sleeve til den elektroniske bog er derfor en god idé. Det kan du finde her
  • Powerbank. Det er træls at løbe tør for strøm midt i en spændende bog. Det kan forhindres med en såkaldt powerbank, som er et eksternt reservebatteri, der kan kobles til en tablet. Dermed får den nyt liv. Der findes mange forskellige - og sjove - hos Coolstuff.dk
  • Høretelefoner. Der er en verden til forskel på høretelefoner og hvis den digitale bogelsker er vild med lydbøger, kan et par kvalitetshøretelefoner gøre lytningen endnu bedre. Find et stort udvalg her

Andre gode gaver til en bogelsker

  • Foredrag. Mange forfattere holder foredrag eller laver oplæsninger af deres egne bøger. Ofte sker det i kulturhuse, teatre eller større biblioteker. Måske foregår der snart noget aktuelt i nærheden af, hvor I bor?
  • Billetter til Bogmesser. Der findes flere bogmesser i landet - men den mest kendte er nok Bogforum i Bella Centeret. Med adgang hertil vil læsehesten føle sig som i den syvende himmel.
  • Bogrejser. Har den pågældende bogelsker en yndingsbog, som foregår et bestemt sted? Så forær ham eller hende en oplevelsestur til det pågældende sted og de seværdigheder, der nævnes i bogen. London, Barcelona, Berlin, Rom eller Paris - mulighederne er mange.