Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Julegaver

Julen er den tid på året, vi bruger allerflest penge og kræfter på at finde de perfekte gaver. Julegaver er nemlig meget mere end dét, der er inde i pakken.

Julegaver er også hele indbegrebet af jul i barneårene – og den gode følelse, glæde og varme man har indeni, når man venter på at få sine julegaver, er uforlignelig.

Det er glæden også, når julegaven viser sig at indeholde præcis dét, man har ønsket sig – eller noget andet fantastisk, man bliver glad for. Det er en følelse vi alle sammen husker fra barndommen og en følelse, der er nem at genkalde.

Nøjagtigt ligesom resten af julens traditioner. Når du forærer dine nærmeste en julegave, giver du dem med andre ord ikke bare en ting. Du giver dem en lille bid af deres barndom og tidligere juleaftener tilbage, gennem den forventning og glæde der opstår, når de sidder med deres julegaver foran sig. 

Der er derfor god grund til at finde de helt rigtige pakker - og her får du vores bedste idéer til julegaver. Til både ham og hende.

Julegaver til hende

Viser 22 ud af 22 resultater
En personlig gave
En personlig gave

Personlige julegaver til hende er som regel et hit. Du kan finde en masse forskellige muligher med både billeder og tekst - f.eks. krus, t-shirts og meget mere.

Pris fra: 55.00 DKK.
Wellness
Wellness

Alle mennesker trænger til at blive forkælet af og til. Det gælder også kvinder og gavekort til wellness er oplagte julegaver til hende.

Giv hende et gavekort til en gang massage, en ansigtsbehandling eller en spadag. Det er den perfekte gave.

Pris fra: 250.00 DKK.
Smykker
Smykker

Smykker er en af de mest klassiske julegaver til hende og et meget godt eksempel på, at julegaver ikke behøver være store rent visuelt.

Du kan både vælge at give hende en halskæde, et armbånd, øreringe eller en flot ring. Eller måske et ur?

Pris fra: 129.00 DKK.
Billedplakat
Billedplakat

Giv hende en flot plakat med billeder af alt det hun holder af. Plakaterne er både personlige og dekorative og bliver dermed en julegave til hende, der kan mere end én ting.

Du kan selv vælge størrelsen på plakaten og hvor mange billeder du vil vise. 

Pris fra: 249.00 DKK.
Photoshoot
Photoshoot

Giv hende en mulighed for at få taget nogle flotte billeder af sig selv, børnene eller hele familien ved et professionelt photoshoot.

Resultatet af arbejdet kan også ofte benyttes som supplerende julegaver til resten af familien.

Pris fra: 499.00 DKK.
Håndtaske eller dametaske
Håndtaske eller dametaske

De fleste kvinder elsker tasker. De er praktiske og smukke - og man kan sagtens have flere. Derfor kan du finde masser af gode julegaveidéer blandt tasker og punge. Måske er der endda en særlig model, hun ønsker sig? 

Pris fra: 279.00 DKK.
Skulptur
Skulptur

En flot og symbolsk figur eller skulptur kan også være en god julegave til hende.

Det kunne f.eks. være en skulptur med symbolik der passer til gavemodtageren eller en skulptur der passer ind i hendes hjem.

Pris fra: 500.00 DKK.
Kjoler
Kjoler

Er hun typen der elsker at gå i kjoler, så kan det være hendes julegave skal være af den bløde slags.

Hvis du ikke kender hendes størrelse, kan du kigge på hendes eksisterende kjoler eller spørge hende eller hendes familiemedlemmer ad.

Pris fra: 150.00 DKK.
Kosmetik
Kosmetik

De fleste kvinder bruger makeup eller andet kosmetik. Derfor er der masser af muligheder for at købe de perfekte julegaver til hende i denne afdeling.

Du kan f.eks. give hende læbestift, mascara, foundation, øjenskygge - eller dagcreme, øjencreme og renseprodukter.

Pris fra: 29.00 DKK.
Ting til opbevaring
Ting til opbevaring

De fleste kvinder er vilde med at få hjemmet til at se flot og hyggeligt ud. Og de har ofte talent for det. 

Nogle af de produkter der altid kan bruges for at gøre et hjem flot og funktionelt på én gang er ting til opbevaring. Måske kan smukke krukker, kasser, kurve, bokse, hylder eller andre ting være den perfekte julegave til hende?

Pris fra: 99.00 DKK.
Køkkenting
Køkkenting

Det er både nemmere og sjovere at arbejde i køkkenet, når man har nogle dejlige redskaber.

Enhver kvinde kan derfor bruge smarte køkkenting der er funktionelle og pynter i køkkenet på én gang.

Pris fra: 69.00 DKK.
Lingeri
Lingeri

Lingeri er en klassisk julegave til hende - men husk på, at resten af familien måske kigger med, når gaven åbnes. Er hun den diskrete type, kan det derfor være du i stedet skal forære hende denne type julegave når gæsterne er gået hjem.

Pris fra: 99.00 DKK.
Parfume
Parfume

De fleste kvinder går meget op i at dufte godt og mange har deres egen yndlingsduft. Det kan også være, hun trænger til at prøve noget nyt. 

Der er masser af muligheder for gode julegaver til hende blandt de forskellige dufte på markedet.

Pris fra: 49.00 DKK.
Løbesko
Løbesko

Kan hun godt lide at løbe eller trave en tur? Og gør hun det ofte? Så kan hun sikkert bruge et par nye løbesko i julegave.

Et par løbesko holder nemlig alligevel ikke for evigt og løbeturen bliver meget bedre med et par gode sko. 

Pris fra: 249.00 DKK.
En flot bluse
En flot bluse

Du kan også give hende en flot bluse i julegave. 

Bluser kan altid bruges og det er dejligt for enhver kvinde at have en stor garderobe med tøj hun kan vælge imellem dagligt.

Pris fra: 169.00 DKK.
Mobiltilbehør
Mobiltilbehør

Mobiltilbehør er oplagte julegaver - og der fås en masse forskellige slags. Lige fra headset og holder til løbeturen, til trådløse opladere og smarte covers.

 

Pris fra: 149.00 DKK.
Sko
Sko

De fleste kvinder elsker sko og gør hjertens gerne plads til et par nye i deres garderobe. Derfor er nye sko en perfekt julegave til hende.

Måske er der endda en særlig slags, hun står og mangler?

Pris fra: 299.00 DKK.
Ophold
Ophold

Det er altid dejligt at komme på weekendophold og med en overraskelse af denne slags i hendes julegave, kan du måske endda ende med at forære hende årets bedste pakke.

Pris fra: 785.00 DKK.
Vase
Vase

Alle kvinder modtager blomster ved en lang række anledninger.

Derfor er det vigtigt at have vaser i flere størrelser. Vaser kan i øvrigt også være flotte i sig selv uden blomster, så det er en oplagt julegave til kvinder der godt kan lide pynteting.

Pris fra: 129.00 DKK.
Hårpleje
Hårpleje

Går hun meget op i at hendes hår sidder godt, er nogle lækre hårplejeprodukter gode som julegaver. Især hårkure og hårserum er noget ganske særligt og tilfører hendes hår en smule luksus.

Pris fra: 36.00 DKK.
Biograftur
Biograftur

Alle elsker en tur i biografen og hvis du ikke synes, hun mangler noget, kan du give hende et gavekort til biffen i julegave. Måske er der endda en film, hun har talt om hun gerne vil se? Så brug juledagene på dét.

Pris fra: 149.00 DKK.
Bøger
Bøger

Hvis du ved at hun elsker at læse, er bøger oplagte julegaver. Der udkommer altid en række spændende titler op til jul og udvalget af nye bøger er derfor stort i slutningen af året.

Pris fra: 49.00 DKK.

Julegave til ham

Viser 22 ud af 22 resultater
En personlig gave
En personlig gave

Personlige julegaver til ham er søde og praktiske. Hvad med en t-shirt med navn, et krus, en pude eller andre ting med personlige billeder? Du kan også finde ting med indgraveringer af et personligt budskab eller gavemodtagerens navn.

Pris fra: 55.00 DKK.
Hurtige biler
Hurtige biler

Mange mænd elsker hurtige biler. Det er lige sagen at se, røre og ikke mindst få lov til at prøve en super bil for mange mænd.

Lad ham derfor blive racerkører for en stund i en hurtig bil. Det vil blive en julegave til ham, han kan huske længe!

Pris fra: 549.00 DKK.
Helikoptertur
Helikoptertur

Få en tur i en helikopter og se det hele lidt fra oven og nyd den flotte udsigt. Måske kan du endda selv tage med? Så får både du og modtageren en oplevelsesrig julegave.

Pris fra: 699.00 DKK.
Spiritussmagekasser
Spiritussmagekasser

Skal du finde en julegave til en mand, der elsker gode vine eller kvalitetsspiritus, så kan du overveje at give ham en god whisky, rom eller gin.

Du kan også forære ham en smagekasse. Så kan han prøve nogle andre varianter af og måske finde nye favoritter?

Pris fra: 299.00 DKK.
Weber udstyr
Weber udstyr

Hvis du allerede ved at han elsker at grille og at samle på grilludstyr er der masser af oplagte idéer til julegaver til ham i denne sektion. Man kan få en masse forskelligt.

Pris fra: 59.00 DKK.
En god bog
En god bog

Hvis han elsker at læse eller er meget interesseret i et bestemt emne, så kan en biografi om en spændende person, en god krimi eller andre spændende bøger være en rigtig god julegave til ham.

Der udkommer i øvrigt altid en masse nye bøger sidst på året, så de netop kan ligge klar under træerne som julegaver.

Pris fra: 50.00 DKK.
Herreur
Herreur

Der er mange mænd der ikke bryder sig om at gå med smykker, men et rigtig flot herreur vil de fleste gerne gå med. 

Derfor er et flot og funktionelt herreur en oplagt julegaveidé. Her har du også mulighed for at købe en lidt dyrere og mindeværdig gave som holder i mange år - hvis du har lyst til det.

Pris fra: 399.00 DKK.
Modetøj
Modetøj

Alle har brug for tøj og bløde julegaver til ham bliver som regel godt modtaget. Måske er der endda noget, han ønsker sig, som du med fordel kan købe?

Pris fra: 100.00 DKK.
En tur i biografen
En tur i biografen

Nogle film skal ses på et stort lærred - især actionfilm. Giv ham derfor et gavekort til biografen i julegave, så han kan tage dig eller en kammerat med ind og se en underholdende film. Enten i juledagene eller senere.

Pris fra: 149.00 DKK.
Videohilsen fra en kendt
Videohilsen fra en kendt

Giv ham en anderledes hilsen fra en kendt person som gave. Det vil være med garanti være en stor overraskelse for ham at få en videohilsen fra en kendt person han ser op til eller synes godt om.

Det er en sjov og anderledes gaveide til mænd der vil sætte pris på et festligt indslag.

Pris fra: 599.00 DKK.
Skruemaskinesæt
Skruemaskinesæt

Gør det selv arbejdet i hjemmet bliver nemmere og hurtigere når værktøjet er i orden. Derfor er et skrumaskinesæt, af god kvalitet en god julegave til ham. Det er i øvrigt også praktisk, når der skal samles møbler eller hænges billeder op.

Pris fra: 499.00 DKK.
Dinner in the dark
Dinner in the dark

Forestil dig at få serveret en lækker og hemmelig 3 retter menu i total mørke. Det er lige præcis hvad denne oplevelse går ud på, og det er sikkert noget du aldrig har prøvet før.

Når du ikke kan se, skærpes de resterende sanser og det kan gøre smagsoplevelsen og denne oplevelse generelt helt unik og spændende.

Pris fra: 995.00 DKK.
Vin
Vin

Hvis han elsker et godt glas vin til maden eller som afslutning på en hård uge, så kan du finde et hav af kvalitetsvine, der kan være gode gaveideer til ham.

Det er også en god gave, hvis det ikke kun er ham der drikker vin i familien.

Pris fra: 85.00 DKK.
Brætspil
Brætspil

Hvis han elsker en god quiz eller at spille spil, så kan et nyt brætspil være en oplagt julegave til ham.

Der kommer ofte nye brætspil på markedet, især op til jul.

Pris fra: 50.00 DKK.
Ophold
Ophold

Hvis han trænger til at lade batterierne op efter en hård og stressende periode i livet, så kan det være sagen at komme lidt væk fra det hele og slappe af. Evt. sammen med sin bedre halvdel.

Der findes en lang række gode ophold til forskellige formål, som kan være fine gaver til mænd.

Pris fra: 785.00 DKK.
Parkone
Parkone

Man kan undgå parkeringsbøder med den populære og automatiske p-skive Parkone. Det er derfor en både praktisk og betænksom julegave til ham.

Pris fra: 229.00 DKK.
Kokkeskole
Kokkeskole

Hvis han trænger til bedre evner i et køkken eller i forvejen godt kan lide at lave mad, så kan en kokkeskole være en fin gave. 

Det er altid dejligt med ny inspiration, og det er også en gave der kan komme resten af familien til gode.

Pris fra: 650.00 DKK.
Wellness for mænd
Wellness for mænd

Forkæl manden med en lækker massage, hudpleje eller andre former for behandlinger som han kan nyde både under og efter sceancen. 

Det er sjældent noget mænd gør af sig selv, men når de prøver det nyder de det ofte lige så meget som kvinder.

Pris fra: 600.00 DKK.
Hårvoks
Hårvoks

En mand der går op i at håret sidder godt, kan sagtens bruge en julegave til håret. Her er hårvoks et af de mest brugte produkter hos mænd. Måske har han et favoritmærke? Måske trænger han til et nyt? 

Pris fra: 69.00 DKK.
Mini køleskab (som også kan varme)
Mini køleskab (som også kan varme)

Lille og handy køleskab, og ved tryk på én knap, kan ændres til et varmeskab. Det kan f.eks. bruges til kølige drikkevarer på terrassen, i bilen, i båden eller til at holde kager eller mad varm på turen.

Den kan sættes til en stikkontakt eller til bilens cigarettænder.

En perfekt gave til manden der har alt.

Pris fra: 479.00 DKK.
Gourmetoplevelser
Gourmetoplevelser

Vejen til en mands hjerte går gennem hans mave. Hvis dette udsagn passer godt på ham du gerne vil give en gave, så findes der et hav af spændende oplevelser, som kombineret med dejlig mad kan give en oforglemmelig dag.

Den perfekte gave til ham, som involverer mad, kan f.eks. være: øl-, vin- eller whiskysmagning, kokkeskole, madkursus eller et lækkert ophold hvor der er gourmetmad inkluderet i oplevelsen.

Pris fra: 145.00 DKK.
Parfume
Parfume

Det er dejligt at dufte godt - og dejligt at være sammen med nogen, der gør det samme. Derfor er parfumer gode julegaver til ham. Måske har han en favorit, eller måske har du?

Pris fra: 29.00 DKK.

De allerførste julegaver

Traditionen med at forære hinanden julegaver er i princippet ældgammel. Mennesket har nemlig altid foræret hinanden ting i særlige anledninger - eller forsøgt at gøre deres guder milde og venligstemte med netop gaver i form af ofringer.

Helt tilbage i oldtiden, er der blevet ofret til guderne. Gaverne kunne være meget forskelligartede, men de repræsenterede altid en værdi for dem, der forærede dem væk. I stenalderen var ofringerne eksempelvis som regel flinteøkser, som var essentielle for stenalderfolkets overlevelse. Det kunne også være sjældne og kostbare ravperler. 

Det går fint i tråd med nutidens tankegang om, at man kun skal forære noget væk, man selv ville blive glad for at modtage.

I bronzealderen begyndte gaverne at antage mere nutidig karakter – selvom det stadig er omkring 4000 år siden. Her blev der ofret smykker af guld, figurer af bronze og våben. Nogle af disse ofringer er senere blevet fundet i særligt moseområder. Disse fund viser i desuden også, at dyr og mennesker kunne risikere at blive ofret og dermed givet i gave til guderne. Det er dog nok en form for julegave du i 2022 bør undgå!

Den første skik, der minder om dagens fejring af jul, hører også oldtiden tid. I den hedenske tradition, det vil sige den førkristne, er der altid i december blevet fejret solhvervfest. Vintersolhvervet falder altid den 21. december og ligger således tæt på datoen for nutidens juleaften.

Vintersolhvervet markerer slutningen på vinteren og dermed solens tilbagevenden. For at sikre sig, at solen da netop også gjorde dette, ofrede datidens befolkning kostbare ting til guderne. Med lidt fantasi kan man derfor sagtens kalde disse ofringer for de allerførste julegaver.

Skikken med at forære guderne julegaver til solhvervsfejringen i december varede ved langt op i vikingetiden. Også efter danskerne i stedet begyndte at blive kristne og fejre en helt anden ankomst en solens. Nemlig Jesu fødsel.

Julegaver i Det Nye Testamente

Hvornår på året Jesus er født, er der ingen der ved. Der er også stor diskussion om, hvorvidt Jesus rent faktisk var en historisk person eller blot en myte.

Fødslen af Jesus er dog det helt centrale i kristendommen og derfor helt naturligt også noget, der fejres i et kristent samfund.

Årsagen til at fejringen finder sted i december, skal sandsynligvis findes i den allerede omtalte hedenske solhvervsfest. I årene hvor befolkningen skulle omvendes fra at tro på de hedenske guder, til at tro på den Gud vi vender os mod i dag, var det nemlig praktisk, der stadig foregik en fejring i december.

Forestil dig, hvis nogen kom og konfiskerede julen samt dine julegaver og nægtede dig at fejre en højtid, du altid havde æret vant til? Sådan har befolkningen også haft det dengang. Ved at lade dem beholde festlighederne omkring solhverv, har det dog sandsynligvis været nemmere at få dem overbevist om at følge den nye verdensorden.

I stedet for at forære guderne gaver, begyndte man dog i stedet at give hinanden julegaver. Tanken om at skulle ofre noget man havde kært i forbindelse med højtiden, lå nemlig dybt forankret i folk. Ligesom den gør hos os i dag. Vi kan vel næppe forestille os en jul uden julegaver.

At give hinanden julegaver i forbindelse med markeringen af Jesu fødsel, harmonerer i øvrigt også fint med selve beretningen i Det Nye Testamente. Her står der nemlig, at de 3 vise mænd Melchior, Kaspar og Balthazar medbragte gaver til den lille ny – guld, røgelse og myrra. Alle ting noget, der havde stor værdi og symboliserede rigdom i datidens Mellemøsten, hvor Bethlehem ligger.

Findes der julegaver i Islam?

Det er imidlertid langt fra kun i den kristne tradition, man giver hinanden julegaver. Eller i hvert fald noget, der minder om julegaver rent traditionsmæssigt.

I Islam fejrer man helt naturligt ikke jul, men i stedet Eid. Festen kan ikke som sådan sammenlignes direkte med den kristne jul, men traditionen med at spise en masse lækker mad, når fasten er slut og skikken med at give hinanden en form for julegaver er relativt ens.

Eid er afslutningen på Ramadanen, hvor muslimerne har fastet fra solopgang til solnedgang. Når Ramadanen er færdig, fejres det med en fest – Eid. Her giver mange hinanden gaver og særligt børnene får noget, man kan sammenligne med de traditionelle vestlige julegaver.

Ramadanen – og dermed Eid – falder ikke altid på den samme dato i den gregorianske kalender, som er dén vi anvender i den vestlige verden.

Det skyldes, at Islam anvender en anden kalender, der består af færre dage om året end den gregorianske. Den islamiske kalender følger nemlig månens cyklus og korrigerer således ikke for de ekstra døgn jordens rotation om solen kræver. Det er nemlig dét, den vestlige verden måler et år i: Den tid det tager jorden at rotere rundt om solen, hvilket er 365 dage og ¼ dag.

Den gregorianske kalender har således årligt omkring 11 dage mere den islamiske kalender. Derfor forskydes datoen med 11 dage fra år til år, når man tager udgangspunkt i den vestlige kalender.

I 2019 starter Ramadanen eksempelvis i slutningen af maj, afhængigt af hvornår nymånen præcis falder - og Eid fejres derfor i slutningen af juni, inden næsten månecyklus starter.

Man kan således ikke datomæssigt trække en direkte parallel fra Eid til juleaften – men i forhold til traditionerne med familiært samvær, dejlig mad og hyggelige gaver er der masser af lighedspunkter.

Julegaver i den jødiske tradition

I jødedommen findes der også en form for julegaver. Jøderne fejrer dog ikke jul, men den såkaldte Hanukka. Hanukka falder i december, men har ikke noget med den kristne jul eller Jesu fødsel at gøre. Det er således ikke en bibelsk fest.

Festen markerer derimod genindvielsen af templet i Jerusalem efter mange år med et græsk herredømme, der beordrede jøderne til at tilbede de græske guder i stedet for deres egen Gud.

Templet blev indviet ved at tænde en 7-armet lysestage, som ved et mirakel brændte i 8 dage. Til minde om dette, fejrer jøderne Hanukkah, som i øvrigt betyder genindvielse.

Hver dag i den 8 dage lange periode tændes ét lys i en 9-armet lysestage: 8 lys til markering af de 8 dage stagen i templet brændte og et niende lys, der bruges til at tænde de andre med.

Når lyset er tændt, får børnene gaver. Det minder en smule om julegaver, særligt fordi Hanukkah falder i starten af december.

Julen behøver ikke være religiøs

Rigtig mange danskere fejrer jul og giver hinanden julegaver på grund af den hyggelige tradition. Selvom mange er kristne og nogle går i kirke eller på anden måde praktiserer kristendommen, er der også mange der blot har kristendommen som et ubemærket referencepunkt i hverdagen: En form for fælles kulturel forståelse.

Vi bliver måske døbt, konfirmeret og gift i kirken, men har ellers ikke et særligt tæt forhold til vores religion.

Sådan er det for både mange kristne, muslimer og jøder samt hinduer og buddhister. Vi identificerer os med en religion, men praktiserer den ikke. I stedet følger vi de traditioner, der opstår hen ad vejen og hvor vi bor. Ligesom mennesket altid har gjort – og som det gjorde da den hedenske solhvervsfest blev til den kristne jul.

Derfor giver eksempelvis mange herboende muslimer også hinanden julegaver og fejrer juleaften. Ligesom det er tilfældet for jøder og tilhængere af buddhisme og hinduisme. Julen er nemlig et hyggeligt samlingspunkt og julegaver er for alle.

Man kan således sagtens tro på én ting og nyde andre ting samtidig: Hyggen, glæden og julegaverne i december, men alligevel tro på noget andet. Ligesom man kan vælge at nøjes med at fejre jul og derudover ikke involvere sig i religion overhovedet.

Julen handler nemlig om meget andet end de religiøse, men mere om lys, glæde og samvær i det kolde vintermørke.