Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

Gave til sommerhus

Kender du én, der er ejer af et sommerhus, og som elsker at besøge det? Eller vil du gerne efterlade sommerhusejeren en gave som tak for, at du måtte låne deres sommerhus? I denne artikel vil du få nogle gode forslag til, hvad du kan give i gave til sommerhusejeren.

Hvis det er et sommerhus, der lejes ud hele sæsonen, skal du dog nok ikke lægge en gave som tak, da det i så fald kunne være ”rengøringsholdet”, der ville få glæde af gaven og ikke ejeren.

Takkegaver

Hvis du vil give sommerhusejeren en gave for at sige tak for ejerens gæstfrihed, behøver du ikke at bruge den helt store sum penge. Bare fordi gaven ikke er vanvittig dyr, kan den stadig udtrykke en stor taknemmelighed.

  • Velduftende lys – Spred gode aromaer i sommerhuset med et duftende lys, som ejeren af sommerhuset kan tænde, når der en gang i mellem skal fyres op for hyggen. Det er en enkel gave, som alle kan give og alle kan modtage. Find eksempler her.
  • Nøglering – Sommerhuset har sin egen nøgle, som du kan peppe lidt om med en flot nøglering, som sommerhusejeren kan opbevare sommerhusnøglen i, så den er nem at genkende. Find eksempler her.
  • Gavekurv – Vejen til ethvert hjerte er gennem maven. Derfor kan du fylde en kurv med lækkerier som sommerhusejeren kan lide, og du får nok lov til at låne sommerhuset en anden gang. Find gode gavekurve her.
  • Plante – At give nogen en plante er en universel måde at udtrykke taknemlighed, og den kan stå og pynte i sommerhuset selv lang tid efter dit besøg, eller den kan måske plantes ud i haven. Find inspiration her.

Gaver til indretning af sommerhuset

Er sommerhusejeren meget stolt af sit sommerhus og er glad for at vise det frem, kan en god gave til vedkommende være noget, der kan pynte deres elskede sommerhus endnu mere og gør det mere personligt.

  • Dørmåtte – giv sommerhusejeren en flot dørmåtte, der kan byde gæsterne ordentlig velkommen, når de træder inden for døren. Det er en lidt spøjs gave, som sommerhusejeren vil sætte stor pris, da den kan tage det værste snavs fra fodtøjet. Find eksempler her.
  • Vægur – Et flot vægur er nok en atypisk gave, men vil pynte flot på væggen i sommerhuset. Du kan give sommerhusejeren et stilfuldt ur eller et flot antikt træ ur – alt efter hvilken stil, vedkommende har. Find eksempler her.
  • Naturmaleri – Træk naturen med ind i sommerhuset ved at give ejeren et flot naturmaleri i gave. Maleriet kan repræsentere området, hvor sommerhuset er placeret. Hvis sommerhuset ligger tæt på havet, kunne maleriet altså vise det. Det er både smukt at se på, og det kan give en ekstra hjemlig følelse for sommerhusejeren.
  • Afslappende læsning – Man slapper bedre af, hvis man har en god bog at fordybe sig i. Sommerhusejeren vil uden tvivl elske at få endnu en forrygende bog, som der kan læses i, når afslapning skal være i centrum. Find inspiration her.

Oplevelser nær sommerhuset

Har sommerhusejeren for vane at tage ned til sommerhuset for at holde ferie, kan du give vedkommende en god oplevelse i området nær sommerhuset, så ejeren kan se og opleve nye ting, selvom han eller hun har været i området mange gange.

  • Sejltur – Gør oplevelsen af at være i sommerhuset ny igen ved at give sommerhusejeren en sejltur i gave, som han eller hun kan bruge alene eller sammen med andre. Det er en afslappende måde at se naturen og det danske land på en ny og smuk måde og vil uden tvivl være en gave, som sommerhusejeren vil blive glad for.
  • Lokalt restaurantbesøg – Der er ikke noget som at opdage nye og spændende spisesteder, som byder på lokal og delikat mad. Giv sommerhusejeren en behagelig overraskelse ved at give vedkommende et besøg til en ny lokal restaurant tæt på sommerhuset i gave. Så kan ejeren bruge gaven, når sommerhuset skal besøges næste gang.

Måske kan du også finde en god oplevelsesgave som kan nydes i nærheden af privaten eller sommerhuset.