Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Romantiske gaver

Romantiske gaver spreder både glæde hos modtageren og hos giveren. Hvis du gerne vil vise din kæreste, at han eller hun betyder alt for dig, er en romantisk gave perfekt at give. Men hvordan finder du på den helt rigtige gave til din kæreste? I denne artikel kommer vi med tips og ideer til den perfekte romantiske gave.

Romantiske gaver skal komme fra hjertet, og de skal gerne vise, at du kender din kæreste rigtig godt. De skal være en fantastisk overraskelse, men samtidig skal de ikke være valgt helt tilfældigt. Det kan dog være svært at være kreativ på kommando, og selvom gaven er til en fødselsdag eller en anden festlig anledning, er der ikke altid lige god tid til at finde på indholdet.

Giv en oplevelse i gave

En god ting at gå efter, når det kommer til romantiske gaver, er oplevelser. Og gerne noget, som I skal opleve sammen. En oplevelse er en unik gave, som er sjov og anderledes, og noget der ikke bliver brugt og smidt væk, men som altid vil være i erindringen. Og oplevelser er der mange af, så der er noget til enhver smag, og både til ham og hende.

Find et kæmpe udvalg af oplevelsesgaver her.

En gave til kæresten

En gave kan sagtens være romantisk og emme af kærlighed, selvom du har fundet inspiration til den hos andre. Det kan være svært at forny sig hele tiden, men ikke desto mindre er gaven til din kæreste en af de vigtigste gaver, du kan give.

Den skal gerne symbolisere din kærlighed til ham eller hende, og den skal skille sig ud fra de andre gaver, som han eller hun får på dagen. Derfor er det perfekt at give en oplevelse, som I kan være sammen om. Det kan også være et specielt smykke, som er personliggjort ved, at jeres navne er graveret ind i det.

Fem grunde til, at romantiske gaver er fantastiske

Hvorfor er det nu lige, at man gerne skal finde på en romantisk gave frem for en praktisk gave? Vi har fundet fem gode grunde til, at du skal give en romantisk gave til din kæreste frem for de praktiske ønsker, som måske står på ønskelisten.

 • De viser, at han eller hun betyder noget helt specielt for dig, som ingen andre kan måle sig med.
 • De viser, at du lægger mærke til din kæreste i hverdagen og husker hans eller hendes små ønsker samt ved, hvad der gør ham eller hende glad.
 • Med en romantisk gave lægger du op til kærlighed og kys og kaster endnu mere romantik ind i forholdet.
 • En romantisk gave vil altid sprede glæde. Både på fødselsdage, årsdage, bryllupsdage og alle andre dage, som er større og mindre anledninger til fejring.
 • Romantiske gaver kan både være billige og dyre. Om det er først på måneden, hvor bankkontoen står i plus eller sidst på måneden, hvor det kniber med pengene, er der altid en måde at finde en romantisk gave på.

Gaver til kæresten gennem tusinde år

Faktisk har det med at give gaver til sin kæreste eksisteret i rigtig lang tid. Man ved, at der blev givet gaver helt tilbage til stenalderen, hvor jægerfolket udvekslede gaver. Det med at give noget til den, man holder af, er altså ikke en ny ting.

Måske skyldes det, at det er en måde, hvorpå man kan vise sin kærlighed til et andet menneske. Det bringer både glæde at få og at give gaver, og de romantiske af slagsen står bestemt højt på listen over gaver, der bringer mest glæde med sig. 

Fem forslag til romantiske gaver til hende

Mangler du inspiration til en romantisk gave til din kæreste? Her får du fem forslag til, hvad en mand kan give til en kvinde i gave.

 • Wellness. Dette er den ultimative form for forkælelse og ved at give en tur i wellnesscenter, eller måske endda et ophold på et wellnesshotel, viser du, at du ønsker det bedste for din kæreste, og at hun fortjener 100 % ren afslapning og nydelse. Find eksempler her.
 • Et smykke. Der er en lang tradition for at give smykker til sin kæreste. Det giver god mening, fordi din kæreste kan bære smykket hver dag og mindes dig, selv når I ikke er sammen. Du kan gøre gaven endnu mere personlig og få indgraveret jeres bogstaver, navne eller en kærlig hilsen. Find inspiration her.
 • Actionoplevelse. Hvis din kæreste er typen, der godt kan lide at afprøve sin grænser og ikke er bleg for at kaste sig ud i nye oplevelser, er dette en oplagt gaveidé. Måske skal hun prøve at flyve i luftballon, køre på vandscooter eller en anden oplevelse med fart over feltet? Find eksempler her.
 • Middag og vinsmagning. Sætter din kæreste pris på god mad og vin, så er en vinsmagning en god og anderledes gave at give. I kan tage til vinsmagning sammen, og efterfølgende kan du give middag på en god restaurant. Det vil give jer masser af kvalitetstid sammen med romantiske øjeblikke. Find eksempler her.
 • Rejse. En rejse eller et kroophold sammen med dig er også meget romantisk. Det kan være, din kæreste har snakket om en bestemt by eller land, hun gerne vil rejse til. Du kan også overraske hende og pakke en kuffert og jeres pas og bortføre hende med på en rejse, helt uden at hun ved noget om det. Find inspiration her.

Find flere gode gaveideer til hende her.

Indpakningen betyder meget

De fleste af forslagene til romantiske gaver er oplevelser. Det kan være svært at give en gave, når der ikke rigtig er noget at pakke ind. Men ikke desto mindre betyder det at pakke en gave op rigtig meget, og ved en lille indsats kan du sagtens lave en romantisk indpakning.

Find en boks eller en kasse, som du kan putte et evt. oplevelsesgavekort og et hjemmelavet gavekort ind i. Pak derefter kassen flot ind, og køb evt. en buket blomster til. Det gør gaven ekstra romantisk, og et kort med et billede af dig og din kæreste sætter prikken over i'et.

Fem forslag til romantiske gaver til ham

Skal du give en romantisk gave til en mand, finder du her fem gode bud på den perfekte gave. Husk altid at tage udgangspunkt i, hvilken slags personlighed din kæreste har, så du sikrer dig, at gaven passer godt til ham.

 • Ølsmagning. Mange mænd sætter pris på gode øl og ved at invitere din kæreste med på ølsmagning, giver du ham en stor oplevelse, samtidig med at du viser, at du gerne vil støtte op om hans interesser. Det at være fælles om en oplevelse giver desuden ekstra dimensioner til forholdet. Find inspiration her.
 • Et ur. Et klassisk herreur er et maskulint smykke, som samtidig har en praktisk funktion. Herreure fås i mange forskellige udgaver, og hvis du vælger et, der passer til din kæreste, har du en perfekt gave. Uret vil dagligt minde din kæreste om dig og jeres kæresteforhold. Find inspiration her.
 • Oplevelse med fart over feltet. Vil du give din kæreste en utraditionel oplevelse, er en off-road biltur, helikoptertur eller bungyjump en god gave, som han aldrig vil glemme. Se eksempler her.
 • Wellnessophold. Det er ikke kun kvinder, som sætter pris på at blive forkælet fra top til tå. Tag din kæreste med på wellnessophold, og giv jer hen til nydelse og tosomheden. Det er romantik, så det batter. Find inspiration her.
 • Rejse. Tag på storbyferie hen over en weekend, og drik vin på fortovsrestauranter, gå i butikker, og nyd hinandens selskab. Du kan enten vælge en storby, som du ved din kæreste ønsker at besøge eller vælge en by, som du gerne vil vise ham. Begge ting viser, at du har taget udgangspunkt i ham i valget af din gave. Find inspiration her.

Find flere gode gaver til ham her.