Gave til sølvbryllup

Det kan være svært at hitte på en sølvbryllupsgave til et par, der har været sammen i hele 25 år – og måske kendt hinanden endnu længere! Vi har samlet en række forslag til gode gaver, der både giver glæde og vækker begejstring.

Og hvis nu alt glipper, og du stadig er tom for gaveidéer, har vi for en sikkerheds skyld tilføjet en ‘bulletproof’ løsning i bunden af artiklen. Men læs nu lige vores forslag først, for vi har samlet nogle – synes vi da selv – rigtig gode fif til dig. Skal du til sølvbryllup? Find den perfekte idé til en gave lige hér!

En fejring efter alle kunstens regler

25 års ægteskab er noget af en præstation! Med både opture og glæder samt sorger og skænderier. Derfor fortjener et sølvbryllup en behørig fejring.

Det er hér, en dag tæt på datoen for sølvbrylluppet, at venner og familie samles og laver æresport, der stilles op ved sølvbrudeparrets dør natten før så lydløst som muligt. Det hele skal jo være en overraskelse, så de kan vækkes med pjusket hår og søvn i øjnene.

Tidligt om morgenen på selve dagen samles man igen foran parrets hoveddør med sang og ofte også gerne hornmusik, hvis det skal være ekstra festligt – og så er man da også sikker på at vække det sovende sølvbrudepar. Som tak kvitterer parret traditionen tro med kaffe og måske også et morgenbord til de fremmødte morgenfriske sangfugle.

Der er som sagt tale om en velfortjent fejring, og derfor skal parret da også have en gave på deres sølvbryllupsdag. Men hvad skal du så give til et par, der har været gift i 25 år? Og så endda en gave, der kan bruges af begge, både ægtemand og hustru?

Giv en gave, der skaber lykke og glæde

Hvis du er tom for idéer, behøver du ikke fortvivle – vi har fundet en række gode forslag til gaver, der skaber lykke og glæde.

Hør eventuelt også de andre gæster, om I skal gå flere sammen, så I kan give en større og dyrere gave – på den måde slipper parret også for at stå med 2 køkkenmaskiner, 3 hækkeklippere og 10 af de samme flasker vin, når alle gaverne er pakket ud. Er der mulighed for det, er det selvfølgelig er en god idé at sørge for, at gaven kan byttes.

Ting til hjemmet

Når det er sagt, kan en god sølvbryllupsgave sagtens være noget, som du ved, at parret mangler eller har savnet. Det kunne for eksempel være nyttige køkkenredskaber, som parret måske har nævnt.

Det kan også være andre ting til hjemmet – brugskunst eller pyntegenstande eller måske endda haveredskaber, hvis parret har en have eller måske en kolonihave. 

Find inspiration til ting til hjemmet her.

En gavekurv med lækkerier

Du kan også vælge en veludtænkt gavekurv fyldt med lækkerier, som vin, spiritus, chokolade, delikatesser eller plejeprodukter.

Mulighederne er mange, og du kan vælge én der er færdigpakket eller at pakke én selv. Find inspiration til færdige gavekurve her.

Oplevelser, der giver gode minder

Hvis du ikke kan komme på noget, som parret mangler, er en af de måske allerbedste gaver en ny oplevelse – til at genfinde gejsten og romantikken. Hvis I er mange om gaven, kunne løsningen være en rejse til sol og palmer eller måske til en romantisk eller livlig storby. Det kunne også være en kortere rejse inden for landets grænser til natur, skov og ro, et godt eksempel kunne være et kroophold – der er mange smukke steder at vælge imellem – eller en afslappende spa-oplevelse.

Du kunne også vælge at give en oplevelsesgave med action i! Hvad med at kaste dem ud i eventyr på himlen blå med en ballonfærd eller en helikoptertur? Eller måske endda faldskærmsudspring til de vildeste vovehalse. 

Find alle typer oplevelsesgaver lige her.

Noget godt til ganen

Det kan jo også være, at sølvbryllupsparret foretrækker at have begge ben på jorden. Hvad med at give dem en ‘smagfuld’ gave, som måske en tur i køkkenet på en vaskeægte Michelinrestaurant, hvor de kan lære at lave mad på højeste niveau? Eller måske en champagnesmagning med de fineste champagner, hvor det eneste arbejde består i at løfte glasset og skåle med hinanden. 

Find gourmetoplevelser lige her.

Den stensikre løsning

Hvis du nu stadig står helt tom for idéer til den helt perfekte gave eller bare ikke kan beslutte dig, er der én ting, der aldrig slår fejl.

Giv et gavekort! Så kan sølvbryllupsparret helt selv vælge og vrage blandt hundredevis af muligheder og finde netop den gave, de har ønsket sig. Det bliver gaven bestemt ikke mindre gennemtænkt eller velment af.

Find forskellige gavekort der egner sig god som gaver her.

Gaven til din udkårne

Nåja, og hvis du går rundt og tror, at det er gæsterne, der har det svært, så bare vent til talen falder på selve parret, og hvad de skal give hinanden på denne store og fejringsværdige dag.

Er du den ene del af sølvbrudeparret får du til gengæld muligheden for at koncentrere dig om at finde noget specielt til din eneste ene.

Til hende kan en forkælelsesgave skabe lykke og lidt luksus i hverdagen. Til ham kunne for eksempel et flot ur eller en ølsmagning måske vække glæde? Du kan se mange flere gaveidéer under f.eks. ’gave til kæresten’, ’gave til hende’ og ’gave til ham’.

Du kan måske også finde inspiration i vores artikel med ideer til bryllupsgaver.