Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

Gave til pensionist

Skal du find en gave til en pensionist, så kan du finde gode råd og ideer til gaven i denne artikel.

Gaver der gør de fleste pensionister glade

Skal du finde en gave til en pensionist, så kan du prøve med nogle af følgende ideer:

 • Oplevelser: Mange pensionister er fra en generation, hvor de sjældent har prøvet nogle af de helt specielle oplevelser der findes. I deres pensionisttilværelse har de ofte både tid og økonomi til at prøve den slags, og hvis ellers deres helbred tillader det, så kan du finde mange spændende oplevelser, som pensionister vil elske at prøve. De trænger måske bare lige til et skub. Det kan du give dem med en oplevelsesgave.
 • Gode sko: Mange pensionister elsker at gå ture eller i det hele taget befinde sig udendørs. Kroppen er jo i hvad den har været, så det kan godt betale sig at have noget ordentligt fodtøj. Det kan evt. være din gave til pensionisten. Find godt fodtøj til både kvinder og mænd lige her.
 • Godt udendørs tøj: Det samme gælder for den øvrige påklædning, hvis han eller hun elsker udendørslivet. Du finder det her.
 • Cykeludstyr: Mange pensionister elsker også at cykle. Din gave kan derfor enten være en elcykel, en alm. cykel eller noget cykeludstyr. En cykel er naturligvis en dyr gave, men der er f.eks. også mange ældre hvor risikoen for at vælte er ret stor, så udstyret bør være i orden. Din gave til pensionisten kan f.eks. være en cykelhjelm. Find cykler og tilbehør lige her.
 • Bøger: Pensionister har tid til at nyde livet, og hvis pensionisten du skal finde en gave til, elsker at læse, så kan du finde gode bøger lige her.
 • Hjælpemidler til hverdag og bolig: Har pensionisten fysiske skavanker, så findes der en lang række hjælpemidler til hverdagen opgaver eller til boligen, som gør livet nemmere for ældre mennesker. Her kan du finde den perfekte gave til pensionisten. Find hjælpemidler til ældre lige her.
 • Gavekurv: Hvis pensionisten efterhånden har svært ved at handle selv eller altid køber det samme, så kan du vælge at give en gavekurv fyldt med lækkerier. Find ideer til gavekurve lige her.
 • Fotogaver: En rigtig god gave til pensionister kan også være fotogaver af forskellig karakter. Hvis du har nogle gode billeder af familien, så kan du lave en lækker fotobog til dem som gave. Mange ældre vil elske at få sådan en bog fyldt med dejlige billeder af børnebørn og andre familiemedlemmer. Læs mere her.

Vil du gerne se endnu flere ideer så tjek en af nedenstående artikler:

Der er stor forskel på pensionister

Når du skal finde en gave til en pensionist, så er det godt at sætte dig lidt ind i pensionistens situation. Du kan med fordel tænke over følgende:

 • Er personen gået på pension for nylig? Det kan være en stor omvæltning at gå på pension.
 • Har pensionisten rigeligt at tage sig til eller opholder personen sig mest i hjemmet alene?
 • Har pensionisten stadig sin samlever?
 • Hvordan er pensionistens helbred?
 • Har pensionisten et godt netværk og mange besøgsvenner og en god familie der ofte kommer på besøg?

Det er alle sammen store spørgsmål som nogle pensionister kæmper med og som kan eller bør få indflydelse på dit valg af gave til pensionisten.

For ret mange er det en stor omvæltning at gå på pension, da de ikke længere har noget at stå op til. Det gælder om at at finde nye projekter og aktiviteter, så der altid er noget at stå op til, og så man holder sig igang. 

Med dit valg at gave kan du hjælpe dem lidt på vej, hvis de selv har svært ved det.