Gaveidéer til den miljøbevidste person – hvad skal man give?

Det kan være svært at finde på den helt rigtige gave, når man gerne vil give en miljøbevidst person en gave. Det er dog ikke så svært, som man kunne tro. Mange miljøbevidste personer har fokus på at leve et simpelt liv med få ting og undgå unødvendig forbrug og produktion af affald. Her får du nogle gaveideer.

Overrask med bæredygtig mobiltelefon fra Fairphone - en gave, der sent vil blive glemt

En bæredygtig mobiltelefon er en gave, der sent vil blive glemt. En bæredygtig smartphone fra Fairphone, er ikke kun en telefon, der er god for miljøet, men også en telefon, der har en lang levetid. En Fairphone betyder, at du ikke skal ud og købe en ny telefon så ofte, hvilket også er godt for miljøet. Derimod udskifter man blot forskellige dele - altså kan en bæredygtig mobiltelefon blive opgraderet undervejs i dens levetid.

En bæredygtig smartphone kan have mange forskellige features, men det vigtigste for miljøet er, at den har en lang levetid. Derudover kan det være en god idé at kigge efter en bæredygtig smartphone, der ikke bruger så meget strøm, da dette også er med til at spare på miljøet.

Miljøvenlige gaveideer til hjemmet

Der er mange ting, man kan give til hjemmet for at gøre det mere miljøvenligt. Det er altid en god idé at give noget, der kan spare energi i hjemmet. Dette kan eksempelvis være energisparepærer eller LED-pærer, som bruger meget mindre energi end almindelige glødepærer eller halogenpærer. På den måde sparer man ikke kun på elregningen, men også på CO2-udledningen fra ens husstand.

Du kan også give andre ting til hjemmet, såsom plastfri tandpleje, plastfrie poser, hæklede rondeller eller klimavenlige skønhedsprodukter.

Giv en oplevelse i gave - et bæredygtigt valg

En oplevelse i gave er et bæredygtigt valg, fordi det ikke er et fysisk produkt, der skal produceres og transporteres, og det vil ikke blive smidt ud efter brug. En oplevelse i gave kan være alt fra en tur i teatret til en koncert eller middag på en restaurant.

Det er en gave, der kan nydes sammen med andre, og som mange vil huske længe efter. En oplevelse i gave er også en god idé til dem, der allerede har alt. Med en oplevelse i gave viser man også, at man har tænkt over, hvad den pågældende person ønsker sig - og ikke mindst, hvad der vil falde i god jord.

Der er mange gaveideer til den miljøbevidste person. Det afhænger af, hvad vedkommende interesserer sig for, og om de har brug for noget praktisk eller noget særligt.