Gave til bedsteforældre

Det kan være ret svært at finde en god gave til sine bedsteforældre, fordi de sjældent mangler noget - og ofte har de måske også svært ved at finde på noget at ønske sig.

Men både mormor, morfar, farmor, farmor og evt. bonus bedsteforældre bliver med garanti glade for at modtage en gave ved særlige lejligheder alligevel. F.eks. ved fødselsdage og til jul.

I denne artikel kan du få ideer til gode gaver til bedsteforældre.

10 gaver der kan gives til både mormor, morfar, farmor og farfar

Viser 12 ud af 12 resultater

Oplevelser

Selvom dine bedsteforældre er en del ældre end dig, så er der mange spændende ting de slet ikke har prøvet endnu. 

Hvis de fysisk og mentalt er klar på flere oplevelser, så har de også sent i livet tiden til nye eventyr. Ofte trænger de dog til et spark ud i at prøve noget nyt. Derfor kan du måske give dem en rigtig god oplevelse.

Det kan også være en oplevelse som hele familien kan dele sammen. Bedsteforældre elsker nemlig at være samen med deres børn og børnebørn, så hvorfor ikke slå 2 fluer med 1 smæk.

Hjælpemidler til hverdagen

Mange ældre fejler ikke noget i hovedet, men har måske problemer med svindende kræfter eller andre kropslige skavanker. 

Der findes dog en lang række hjælpemidler der kan gøre hverdagen lettere for folk med dårlig ryg, gigt, svimmelhed og svindende kræfter. 

Smarte hjælpemidler til at klare dagligdagen kan være den perfekte gave til dine bedsteforældre.

Strikkepinde- eller hæklesæt

Der er mange ældre der elsker at hækle, strikke eller lignende hobbies de kan hygge sig med alene eller sammen med andre og mens de ser TV.

Derfor kan en god gave måske være hobbyartikler som f.eks. et strikkepindesæt, garn eller hækleudstyr. 

Blomster

Hvis du gerne vil gøre din mormor, farmor eller bedstemor ekstra glad, så medbring en buket blomster til hende - evt. sammen med en sød besked.

Det vil med garanti skabe glæde, og det er en gave der især er anvendelig til mindre anledninger. F.eks. i forbindelse med et helt almindeligt besøg.

Fotobog eller lækre billeder af familien

En sikker vinder er som regel også en fotobog eller flotte billedrammer med billeder af børnebørn og resten af familien.

Bedsteforældre er naturligvis glade og stolte af deres børn, og når de er heldige at få børnebørn, så bliver de super glade for dem og stolte af at fortælle om det, samt vise dem frem.

Derfor er en god gave til bedsteforældre en fotobog med lækre billeder. Det er nemmere end nogenside før at få den slags bøger lavet.

Ældrevenlig mobiltelefon

Mange ældre er har svært ved at bruge en smartphone, men kan godt se fordelene ved at have mulighederne for at have en mobiltelefon ved hånden altid.

Der findes dog en række telefoner som er ældrevenlige og som kun har de basale funktioner. Er dine bedsteforældre udfordret på teknologi, så er det måske en perfekt gave til dem?

Karikaturtegning

En karikaturtegning, baseret på egne billeder, er både en sjov, anderledes og personlig gave, som dine bedsteforældre med garanti vil blive glade for. 

Det kan f.eks. være et portræt at dem selv, et billede af børnebørnene eller et familieportræt.

En god bog

Kan nogle af dine bedsteforældre lide at læse, så kan du måske finde en god biografi, kriminalroman, skønlitteratur eller andre interessante emner.

At læse en god bog er herligt tidsfordriv og noget der kan foregå stort set hvor som helst. Det er en god gaveide til farmor, farfar, mormor eller morfar.

Gavekurv

Hvis du ikke aner hvilken gave du skal give din mormor, morfar, farmor eller farfar, så er en gavekurv fyldt med lækkerier altid et hit.

Du kan vælge at lave den selv i dit lokale supermarked og fylde den med dagligvarer som du ved dine bedsteforældre bruger. Så slipper de selv for at købe ind. Det giver dig også mulighed for at give dem nogle luksusvarer som de måske ellers ikke ville have købt.

Du kan også vælge en færdig gavekurv med øl, vin, chokolade og mange andre lækkerier.

Gadgets

Der finde mange gadgets på markedet. Måske kan du finde nogle gadgets dine bedsteforældre vil sætte pris på. Enten fordi de er sjove eller simpelthen fordi det er noget de ikke vidste de manglede.

Du kan både finde gadgets inden for hobby og fritud, hus og have og mage andre spændende områder.

Haveredskaber

Mange ældre nyder at arbejde og være i deres have. Dengang de startede med havearbejde fandtes der ikke så mange smarte hjælpemidler som i dag.

Havearbejde er godt for krop og sjæl og en god måde at få sig rørt på, men det kan også være opslidende, da det er mange af de samme bevægelser.

Derfor kan haveredskaber der gør arbejdet nemmere og hurtigere være en fantastisk gave til bedsreforældre der arbejder meget i haven.

Personlig chokolade

Hvis dine bedsteforældre ikke mangler noget, er en chokoladehilsen med din egen unikke besked en rigtig sød gave.

Du finder også færdigpakkede æsker med masser af lækker chokolade.

Bedsteforældre er anderledes end yngre generationer

Der er rigtig mange bedsteforældre, der er født mellem 20'erne og 60'erne, der har en markant anderledes tilgang til verden, livet og ikke mindst forbrug, end yngre generationer. 

Det KAN også være noget der kommer til udtryk når de skal give og modtage gaver. Typiske kendetegn ved de ældste genrationer kan f.eks. være:

 • At det har været vant til at spare på pengene og resurserne gennem hele deres liv, så det er så indgroet i dem, selvom de måske i slutningen af livet er velhavende nok til ikke at leve sådan længere.
 • At de ikke kommer ud at opleve så meget på grund af punkt 1 eller fordi de ikke kan selv længere eller har nogen at gøre det med.
 • At de ikke ved hvad der findes af spændende ting og oplevelser, da mange af dem er hægtet af den teknologiske udvikling eller har svært ved at manøvrere i den.
 • At de måske ikke længere er på arbejdsmarkedet og har masser af tid. Måske så meget tid så de føler sig ensomme i perioder.
 • At deres vennekreds bliver mindre og mindre jo ældre de bliver.
 • At de får sværere og sværere ved at klare alle daglige ting selv jo ældre de bliver.

Hvis nogle af disse punkter passer på dine ældste familiemedlemmer, så brug det i din jagt på en perfekt gave til dine bedsteforældre.

Selvom de måske siger at de ikke ønsker sig noget, så bliver de med garanti glade for enhver gestus eller gave uanset størrelse.

10 grunde til at forkæle dine bedsteforældre med en gave

De fleste giver deres bedsteforælde en gave, når de har fødselsdag eller de klassiske højtider skal fejres.

Har du brug for flere grunde til at forkæle dine bedsteforældre, så se bare her:

 1. Du ville ikke eksistere uden dine bedsteforældre. 
 2. De har ofte gjort enormt meget for sine børn og børnebørn - og måske gør de det stadig?
 3. De har en stor andel i at du er som du er.
 4. De elsker at hjælpe og være sammen med familien.
 5. De sætter stor pris på samvær med familien.
 6. Når de bliver ældre er der en risiko for at de bliver ensomme.
 7. Når de bliver ældre er der risiko for at de bliver fysisk hæmmede.
 8. De har måske ikke så nemt ved at klare hverdagen gøremål som de havde engang.
 9. De har svært ved at klare opgaver som er teknisk svære.
 10. De bliver evigt glade for at modtage et besøg, en gave - ja selv et opkald.

Gaver til bedsteforældre fra børnebørn

Hvis du ønsker at dine børn skal give dine forældre - barnets bedsteforældre - en lille gave så er vores bedste forslag at du får barnet til at være kreativ og lave en hjemmelavet gave til enten mormor, morfar, farmor, farfar, bedstefar eller bedstemor.

Bedsteforældrene forventer ikke nogen dyr gave som koster penge, men sætter ofte enormt meget pris på en flot tegning eller andre kreative ting som barnet har lavet.

Pengegaverne fra børnebørn til bedsteforældre er nok først noget der starter for de fleste når de er omkring 14 - 16 år.

Ideer til kreative gaver fra barnebarn til bedsteforældre kan f.eks. være:

 • Flotte tegninger
 • Stearinlys
 • Magneter til køleskabet som de selv har udsmykket
 • Bogmærker
 • Bordskånere
 • Æsker med pynt
 • Nøgleringe
 • Armbånd og halskæder
 • Puder
 • Keramik
 • Fuglekasser