Lad gaven til dine bedsteforældre være et abonnement til en avis

Det er ikke særligt nemt at finde på gaveidéer til ældre mennesker. De har haft mange år til at samle de ting, de har brug for og mere til, så de mangler ikke rigtig noget. Ofte ender du måske med en æske chokolade eller en gavekurv, som de kan spise sig fra. Men hvorfor ikke give dem et abonnement til en avis?

Et abonnement til en avis er ikke bare en gave, de kan have glæde af i kort tid – som f.eks. chokoladen. Det er en gave, der kommer igen og igen en gang om dagen, en gang om ugen, eller hvor tit den nu udgives. Og der er jo altid noget nyt at læse i den.

Tryksag eller online

Der findes mange forskellige aviser – både lokale, landsdækkende og nogle med udlandsstof. Du kan se en liste over danske aviser her. Så kan du nemmere danne dig et overblik og vælge den, der passer bedst til dine bedsteforældre.

Mange aviser udgives i dag online, men der findes da heldigvis også stadig trykte aviser, hvis dine bedsteforældre foretrækker det.

Vil dine bedsteforældre gerne læse avisen på nettet, findes der en del gratis – det er især de lokale aviser – men der findes også en del, hvor der skal betales et abonnement for at kunne læse alt, hvad avisen bringer.

Fordele og ulemper

Hvis dine bedsteforældre elsker at sidde sammen og dele avisen med hinanden ved eftermiddagskaffen, så er den trykte avis klart at foretrække, da de ellers skal sidde med hver deres skærm. Det kan de selvfølgelig også, hvis de har en smartphone hver. Men det er sjældent, at den ældre generation har lyst til at sidde og læse på så lille en skærm.

Bagefter kan den trykte avis jo så bruges til at tænde op i brændeovnen med, lægges i bunden af kattebakken eller til at pakke glas og service ind i, hvis det skal pakkes væk. Det går altså ikke med online-udgaven.

Til gengæld er online-avisen nemmere, hvis de ikke gider have besværet med at komme med avisen, når den er læst. Eller hvis de ser dårligt. For det er nemmere at zoome på skærmen end i papirudgaven. Online-udgaven kan desuden også blive opdateret flere gange om dagen, hvor det tager lidt længere tid at få nyhederne i den trykte avis.

Der er fordele og ulemper ved både den trykte og den online avis. Men i bund og grund handler det om, hvad dine bedsteforældre foretrækker. Vil du hellere give dem en anden gave, så find inspiration her.