Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

Inspiration til gaver på budget

Sommersæsonen er over os, og det er en tid med mange events som bryllupper og studentergilder oveni almindelige begivenheder som runde fødselsdage og barnedåb. Dertil kommer sommerferien, så det kan derfor hurtigt blive en sæson med ekstra mange udgifter, der kan gøre det besværligt at holde sig inden for budgettet. En måde at holde udgifterne nede på er at være kreativ og tænke ud af boksen i forhold til gaver. Her kommer nogle tips til at give gaver på budget.

Først og fremmest er det en god idé at danne sig et overblik over alle de begivenheder, du skal til i den kommende tid, hvor du skal have en gave med. Lav en liste og skriv det beløb ved hver begivenhed, som du regner med at give for. På den måde kan du udregne det samlede gavebeløb og eventuelt se, om der er nogle steder, du kan nedjustere beløbet lidt.

Til større events som bryllupper og runde fødselsdage kan det være en idé at gå sammen med andre om gaven. På den måde kan man give en stor gave, selvom gavebeløbet for den enkelte ikke nødvendigvis er så højt. Man kan eventuelt blive enige om et prisleje til gaven, så alle i gruppen bidrager med det samme.

Når man giver gaver, er der både udgifter til selve gaven, et kort og indpakning af gaven. Derfor kan der være penge at spare på den samlede gave, hvis du er kreativ med gaveindpakningen og selve kortet. I stedet for at købe et kort til 30-40 kroner i supermarkedet, kan du lave et selv. Hvis du gemmer gavepapir og gavebånd, kan det sagtens genbruges til andre gaver. Det er både godt for miljøet og for pengepungen.

Hvis du gerne vil spare penge på gaver, er det smart at købe ting på tilbud eller brugte ting. Man kan være heldig lige at finde det, man har lyst til at give, på tilbud. Hvis det ikke er tilfældet, kan man også have held med at finde ting i genbrug eller secondhand. Der findes utallige platforme på nettet, hvor folk sælger deres ting – og nogle sælger ting videre, som de aldrig har brugt. Her kan man virkelig være heldig at gøre et kup til billige penge.

Hjemmelavede gaver er også en rigtig god måde at holde budgettet nede samtidig med at dine gavemodtagere får en meget personlig og gennemtænkt gave med tanke bag. Hvad enten du strikker et tørklæde, hækler et stykke legetøj eller syr et tæppe, er der mange måder at lave en gave på, som modtageren helt sikkert vil blive glad for. Hjemmelavede ting er in, og det er sejt at kunne give en gave, man selv har lavet, fordi kreative evner er i høj kurs. Hvis du ikke selv er kreativ, kan du også finde unikke og håndlavede ting på platformen Etsy.

Der er mange forskellige slags gaver, man kan lave. Man kan lave hjemmelavede sæber, hjemmelavet snaps, en buket af blomster lavet af crepepapir eller en personlig fotobog med gode minder. Derudover kan man strikke, hækle og sy alverdens ting. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Hvis du sparer på gavebudgettet, men stadig har svært ved at få det hele til at hænge sammen, så tag et hurtigt og rentefrit lån og få råd til både sommerferie og gaver.