Find den perfekte gave til den særlige lejlighed

Hører du til dem, der altid kæmper med at finde på den helt rigtige gave, når du er inviteret til fest? Det kan være svært at ramme plet, især hvis man ikke kender modtageren så godt. Fortvivl dog ikke, for der er hjælp at hente. Her inspirerer vi dig til gode gaveideer, som med garanti vil bringe glæde til både de store og de små.

Gaver til enhver anledning

Det har naturligvis en stor betydning, hvem du skal forære en gave til og i hvilken anledning. Det er klart, at både køn og alder spiller ind, og din aldrende farmor vil sandsynligvis ikke sætte pris på det samme som den nybagte student.

Måske har du også tendens til at vælge gaver efter, hvad du selv godt kunne tænke dig. Det er dog meget vigtigt, at du prøver at sætte dig i modtagerens sted, og at du overvejer grundigt, hvad han eller hun vil blive glad for.

Nogle gange kan selve anledningen være med til at guide dig i dit gavevalg. Er du for eksempel inviteret til housewarming, vil det give rigtig god mening at tænke i praktiske baner og forære noget, som modtageren kan anvende i den nye bolig. Måske en plante, et salt-og-peber-sæt eller noget smart til køkkenet?

Hvis du derimod skal til barselsfest eller barnedåb, så bør gaven være noget, som både forældrene og barnet kan få glæde af. Det kan for eksempel være et puslebord, sødt babytøj eller – hvis du virkelig vil flotte dig – en splinterny barnevogn til den lille.

Kort sagt er det en god ide at have følgende in mente, når du skal købe gave:

  • Sæt dig i modtagerens sted
  • Tænk over anledningen
  • Overvej en gave, som rammer bredt

Giv et gavekort

Hvis du er helt på bar bund, og du ikke aner dine levende råd, så kan du altid ty til klassikeren: Et gavekort. Det kan måske virke upersonligt, men du kan faktisk lægge mange tanker bag dit valg.

Hvis du for eksempel ved, at modtageren er glad for kulturelle oplevelser og rejser, så kan du overveje at forære dem et lækkert ophold på et hotel, en tur i teateret eller en middag på en særligt god restaurant. Det vil med stor sandsynlighed falde i god jord hos de fleste. Og så er du sikker på, at modtageren får noget, de bliver glade for.

Du kan også vælge et kompromis mellem det meget personlige og gavekortet – nemlig en gavekurv med forskellige lækkerier og specialiteter. Det ser ud af mere end et gavekort, og samtidig er der god chance for, at der findes noget i kurven, som modtageren vil kunne lide.