5 bud på gave til den miljøbevidste konfirmand

At passe på klimaet og have bæredygtige forbrugsvaner står højt på de unges agenda. Klimakampen er deres, så hvorfor ikke hjælpe dem med at deltage i kampen? 

Hvis du står og skal til konfirmation, og stadig ikke har købt gaven, er det derfor en oplagt mulighed for at give en gave, der også er klimavenlig. Læs med her og få 5 bud på en gave til den miljøbevidste konfirmand.

Køb brugt elektronik

Elektronik står ofte højt på ønskelisten til konfirmationer. Men en af de helt store belastninger for miljøet er computere og smartphones, fordi der skal bruges mange ressourcer, når de bliver produceret og fragtet. Men med brugt elektronik kan du minimere belastningen på miljøet en del. Køb en brugt smartphone hos en telespecialist, så er du også sikker på, at den er genbrugt korrekt, samtidig med at du får garanti og returret.

Tøj syet af reststoffer

Tøjindustrien er også en stor synder, når det kommer til klimaet. Førhen blev der måske produceret kollektioner en gang hvert halve år, men i dag har mange tøjfirmaer op til 10 kollektioner om året. Det betyder også, at vi forbruger mere og skifter vores klædeskab ud lidt for ofte. Men mode og bæredygtighed kan godt gå hånd i hånd. Du kan stadig godt købe tøj til konfirmanden, hvis du blot kigger efter de mærker, som producerer tøj med omtanke for miljøet. Fx findes der brands, som specialiserer sig i tøj, der bliver syet og produceret af reststoffer. 

En oplevelsesgave

Det er efterhånden også blevet rigtigt populært at give konfirmander rejser eller oplevelser. Og der er masser oplevelser, som også er bæredygtige. Fx kan I tage på en afslappende tur i naturen med mulighed for overnatning. Du kan kigge efter oplevelsessteder og attraktioner, som har miljømærke. Det indikerer nemlig, at de er godt i gang med miljøbevidste tiltag.

Et træ, der støtter det gode formål

Nogle gange kan der også være stor glæde i at give - især hvis det er til et godt formål. Fx kan du give konfirmanden et frugttræ fra Folkekirkens Nødhjælp. Træet skal ikke stå på konfirmandens værelse, men bliver i stedet givet til en familie i nød. Det hjælper dem med at få ekstra mad, og så giver det dem en indtjening. Træet er ikke kun klimavenligt, men er også med til at støtte en social dagsorden. 

En bæredygtig konfirmationsfest

Selvom konfirmanden selvfølgelig skal have gaver til sin fest, så er en del af gaven også festen og fejringen. Hvis du er forælder til en konfirmand, så kan du gå sammen med konfirmanden og finde frem til bæredygtige tiltag til festen, så du indfrier deres ønsker. 

Maden er altid et godt sted at starte - og her er der mange muligheder. Måske skal menuen være vegetarisk, men du kan også sætte fokus på en menu, som er sammensat efter årstidens grøntsager og lokale råvarer. Frokost og catering firmaet, Gastro by Bøgh er et godt bud på en leverandør, der sætter fokus på lokale ingredienser. 

Find flere ideer til konfirmationsgaven her.