3 grunde til at en kontinentalseng er en god gave

Du tænker måske, at det er skørt at forære en seng i gave. Det er ganske rigtigt en anderledes ide, men til gengæld en god ide. Danskerne er i højere grad blevet opmærksomme på bæredygtighed.

Det gælder også i den måde, vi giver gaver på. Vi bør shoppe med omtanke og tænke langsigtet. Af lige netop den grund bør du overveje at købe en kontinentalseng i gave.

Den bliver helt sikkert brugt

Når vi giver nipsting i gave, hænder det ofte, at de ender i en skuffe. Det sker især med brugskunst som lysestager og blomstervaser. Du har sikkert selv et lager af den slags, der bare står og samler støv et sted.

Når vi forærer tøj, der ikke helt falder i modtagerens smag, ryger det bagerst i garderobeskabet. Måske din veninde af ren høflighed tager din kjole på, når I skal ses. Men du ved reelt set ikke, om hun virkelig kan lide den. 

I modsætning til så mange andre gaver, ved du, at en kontinentalseng bliver taget i brug. Vi skal jo alle sammen sove, og man sover ekstra godt i en kontinentalseng af høj kvalitet. Det er en rar følelse at vide, at man bidrager til god søvn.

Den matcher alle kropstyper

Mange senge har overskredet deres holdbarhedsdato og opfylder ikke ejernes behov. Det er nemlig meget forskelligt, hvad vores krop har brug for. Det skal man naturligvis medtænke, hvis man vil give en kontinentalseng i gave.

Det siger måske sig selv, at konfirmanden ikke skal have samme seng som pensionisten. Imidlertid kan en kontinentalseng matche et bredt publikum. Det skyldes bl.a. den smarte opbygning i tre lag.

Nederst har du to forskellige bunddele, som kan sammenlignes med en boksmadras. Ovenpå er en såkaldt mellemmadras, og den findes i forskellige hårdhedsgrader. Der er mange typer, så det er smart først at tjekke en kontinentalseng test.

Den skal ikke byttes

Det kan være både skuffende og sårende, når venner og familie bytter ens gave. Du har jo gjort dig umage med at finde noget, som falder i personens smag. Man kan dog sjældent vide sig sikker, medmindre man nøje følger en ønskeseddel.

Når du forærer en kontinentalseng i gave, er det en ganske anden sag. Her kan du i højere grad være sikker på, at den ikke bliver byttet. Det er dog en god ide at vælge en seng i en mere afdæmpet stil.

Hvis du f.eks. køber en model med et stort hovedgærde, er der risiko for, at modtageren vælger at bytte. De fleste ønsker nemlig ikke, at sengen har for meget spræl. Det er smartere at lade modtageren bestemme stilen i valg af sengetøj og pyntepuder.