3 gode tips til at vælge gaver til kvinder

Det kan være svært at finde gaver til kvinder – især hvis de enten ikke ønsker sig noget, eller man gerne vil overraske dem. 

De fleste kvinder har nemlig faste favoritter, når det kommer til både tøj, parfume og ting til hjemmet. 

Dertil kommer at din relation til kvinden også spiller ind, når du skal finde en gave. Det er nemlig ikke sikkert sensuelt lingeri passer sig at forære til andre end din partner – men forærer du omvendt din kæreste et nyt skærebræt, falder det nødvendigvis heller ikke i god jord. 

Medmindre hun altså har ønsket sig et.

Her får du 3 gode tips du kan have i baghovedet, når du gerne vil finde en god gave og samtidig ikke ønsker at ramme helt ved siden af.

Køb bløde pakker med omhu

Hvis du gerne vil købe tøj til din mor, veninde eller søster bør du først og fremmest tænke lidt over, hvad hun plejer at gå i. Er hun til jeans? Så er en T-shirt eller en pæn skjorte oplagt.

Kan hun bedre lide at gå i leggins eller strømpebukser er en tunika eller måske endda en kjole et bedre valg.

Er du helt i tvivl, kan du i stedet gå efter noget alle kan bruge: Et tørklæde eller måske et par lune handsker til de kolde dage.

Find gerne inspiration online – for eksempel på Trendday.dk. Måske finder du noget, du slet ikke havde overvejet, men er sikker på, modtageren af din gave vil elske.

Sørg dog for at købe tøjet i den rigtige størrelse. Tjek eventuelt i hendes tøjskab hvis I bor sammen – eller alliér dig med en, der gør. Alternativt kan du også spørge hende ad.

Overvej neutrale gaver

Hvis du skal finde en gave til en kvinde i din omgangskreds, du ikke er særligt tæt på relationsmæssigt, kan de mere neutrale gaver være oplagte.

Her sørger du for at have noget med til modtageren, som ingen af jer behøver forholde jer til.

Det kan lyde som noget negativt, men særligt når du skal have gaver med til nogen, du i princippet ikke kender særlig godt, er det ganske positivt:

Du risikerer nemlig ikke at ramme forkert og kommer derfor heller ikke til at stå i en akavet situation.

Fra modtagerens side af bordet er de neutrale gaver også dejlige at modtage. Her er ingen forventninger om, at de har den pågældende vase stående fremme eller at de selv finder på noget unikt, den dag det er deres tur til at give dig en gave.

De klassiske gaver, når du gerne vil forære noget væk, men heller ikke vil bringe modtageren i forlegenhed, er blomster, chokolade, vin eller gavekurve.

Sørg for gaven kan byttes

Hvis du vælger at overraske andre med en gave, der ikke stod på deres ønskeliste, er det god stil at sørge for, gaven kan byttes.

Også selvom det kan være fristende at købe en billig gave på et restsalg uden byttemulighed eller på en ferie i udlandet. Det er nemlig ikke sikkert, gaven falder i modtagerens smag. Måske har vedkommende endda et eksemplar af den pågældende ting i forvejen og dermed ikke behov for flere.

Det kan også være, en af de andre gæster har fået samme gode idé og så kan det være svært at finde en grimasse der kan passe, når gaverne er uden byttemærke.

Hele idéen med at forære gaver væk, er nemlig at modtageren bliver glad. Her kan byttemuligheden være det, der gør forskellen. 

De fleste butikker tilbyder at sætte byttemærker på dine nyindkøbte gaver, men hvis du køber gaven i et større supermarked, kan det være din kvittering, der giver mulighed for at ombytte gaven. Husk derfor at gemme denne – og aflever den gerne til modtageren sammen med gaven. 

Det kan nemlig være grænseoverskridende at bede den glade gavegiver om bonen senere, hvis man gerne vil bytte gaven. Mange kommer i øvrigt også først i tanke om, at de gerne vil bytte gaven, når festen er slut. 

Fandt ikke hvad du søgte i denne artikel, så find flere gaver til kvinder her.