2 skønhedsoperationer, du kan give et tilskud til via din gave

Det vil nok ikke være velset, at du uopfordret giver en skønhedsoperation – eller et tilskud til en – i gave til din kæreste eller gode ven. Men ved du, at vedkommende rigtig gerne vil have gjort noget ved f.eks. de dovne øjenlåg eller den skæve næse, så vil han/hun med garanti blive glad for et tilskud. For sådan en operation er ikke helt billig.

Der kan være to grunde til at ønske at få gjort noget ved en eller flere kropslige skavanker. Det kan være på grund af gener i hverdagen, eller det kan være kosmetisk.

Er grunden kosmetisk og selvvalgt, skal du betale hele baduljen selv – altså uden dækning eller delvis dækning fra den offentlige sygesikring. Og her kan prisen hurtigt løbe op i en månedsløn eller to eller tre – før skat – alt afhængig af hvad der skal laves. Så her vil en pengegave være kærkommen.

Giv tilskud til en øjenlågsoperation

Har din ven dovne øjenlåg og/eller poser under øjnene, som han/hun ønsker at få fjernet, så skal der en øjenlågsoperation til. Det er ikke den dyreste operation i verden, men vi taler dog om et beløb, du ikke sådan lige trækker ud af en normal månedsløn.

Det er ikke en omfattende operation, hvor din ven skal fuldbedøves og være indlagt i længere tid. Operationen foregår i lokalbedøvelse, og din ven bliver udskrevet samme dag. Er han/hun nervøs, kan du lade det være en del af gaven, at du kører ham/hende til hospitalet, venter og bringer ham/hende sikkert hjem igen.

Forær et tilskud til næseoperationen

En næseoperation er ikke bare en næseoperation. Der er flere forskellige ting, der kan rettes op med en operation af næsen. Det kan f.eks. være en medfødt skæv næse, eller at et brud på næsen har givet et hump, eller at næsetippen skal rettes til.

Det er rimeligt kostbare operationer. Din ven skal under narkose, men kommer sædvanligvis hjem samme dag. Her kan du også lade det være en del af gaven, at du tager med og støtter, kører for ham/hende og evt. er der for ham/hende det næste døgns tid, hvis din ven bor alene.

Indpakningen

Bare at give penge i en hvid kuvert er så kedeligt. Og det må også gerne fremgå af indpakningen eller kortet, hvad pengene er øremærket til.

Lav f.eks. et kort af karton, og lim forskellige slags øjne på det – det kan være klistermærker med printede øjne eller selvklæbende rulleøjne i alle mulige farver, hvor pupillerne kan bevæge sig. De kan købes i de fleste hobbyforretninger. Læg pengene til øjenlågsoperationen ind i kortet.

Til næseoperationen kan du købe en stor næse i en spøg & skæmt-butik og komme pengene ind i den. Eller du kan lægge pengesedler ind imellem lommetørklæderne i en pose med papirlommetørklæder.