Ideer til fødselsdagsgaver til ham og hende

Skal du finde en god fødselsdagsgave til en du holder af, så kan du måske blive inspireret i denne artikel.

Hvad bør en fødselsdagsgave koste?

En god fødselsdagsgave behøver ikke nødvendigvis at koste mange penge. Måske behøver den slet ikke at koste noget overhovedet.

Det kommer helt an på din relation til den der har fødselsdag. Er du et barn, som vil give en fødselsdagsgave til en du holder af, så er det som regel nok hvis du laver en fin tegning eller noget andet kreativt.

Skal du give dine børn en fødselsdagsgave, så slipper du ikke så billigt. Mange forældre bruger en del penge på fødselsdagsgaver til deres børn. Typisk omkring 500 kr. pr. barn pr. fødselsdag. Nogle bruger langt mere og andre mindre. 

Det mest normale beløb at bruge på fødselsdagsgaver ligger nok mellem 200 - 400 kr.

Der er dog flere ting der spiller ind når du skal vurdere hvor meget du skal bruge på fødselsdagsgaven:

Din relation til fødselsdagsbarnet
Hvem har fødselsdag? Budgettet varierer ofte i forhold til om det er en ven, familiemedlemmer eller en du ikke har nogen tæt relation til

Er du inviteret til fødselsdagsfest?
Hvis du er inviteret til fødselsdagsfest, f.eks. rund fødselsdag, med lækker mad, fest og dans, så bør du nok gøre lidt mere ud af fødselsdagsgaven. Er det blot en lille sammenkomst til eftermiddagskaffe, så kan du slippe med en lidt mindre gave.

Hvad plejer i at gøre?
Det er også en god ide at tænke over hvilken fødselsdagsgave du selv fik at ham eller hende du skal finde en gave til nu. Det er en god måde at finde en fødselsdagsgave i det rigtige prisniveau på.

Er der en god grund til at gøre noget ekstra ud af fødselsdagsgaven?
Har personen der har fødselsdag fortjent en ekstra god eller dyr gave til sin fødselsdag? Har han eller hun gjort noget godt for dig eller andre, som fortjener en ekstra god gave, så kan du overveje at forhøje dit budget en smule.

Hvem bør du give en fødselsdagsgave?

Hvis du er ung og endnu ikke har den store erfaring med fødselsdagsgaver, så kan det være svært at finde ud af hvornår og hvem der skal have en fødselsdagsgave. Du kan altid spørge dine forældre eller din øvrige familie til råds.

Børn må gerne giver gaver som koster penge, når de har lyst til det i de fleste familier, men der er nok mange der først for alvor begynder på det når de er fyldt 16 - 18 år.

Voksne bør dig som minimum give en fødselsdagsgave til:

  • Sine forældre.
  • Sine bedsteforældre.
  • Sine børn.
  • Sin kæreste, mand, kone eller samlever.

Derudover så bør du altid have en fødselsdagsgave med til den der har fødselsdag, hvis du er inviteret til fest. Også selvom du er inviteret som ledsager til den person der kender fødselsdagsbarnet.

De 2 mest populære fødselsdagsgaver

Uanset hvem du skal give en fødselsdagsgave, så er de 2 mest populære gavetyper næsten altid de samme.

Skal du være sikker på at finde en fødselsdagsgave der bliver godt modtaget, så skal du bare gå efter spændende oplevelsesgaver eller sjove og brugbare gadgets.

Fødselsdagsgaver til børn

Skal du finde en god fødselsdagsgave til et barn, så skal du måske være lidt varsom.

Her skal du både tilgodese barnets ønsker og interesser, men du skal også passe på med ikke at gøre livet surt for forældrene, ved at give barnet en gave de ikke bryder sig om.

Når det er sagt, så er det ofte ret enkelt at finde en fødselsdagsgave til børn, da udvalget er kæmpe stort.

Find ideer til gaver til børn her, samt gode råd om hvordan du gør både barn og forældrene glade.

Fødselsdagsgaver til hende

Fødselsdagsgaver til teenagepiger
Skal du finde en fødselsdagsgave til en teenagepige, så er det mest oplagte at spørge hende hvad hun ønsker sig, da de kan være meget svære at sætte i bås. 

De har ofte mange forskellige interesser og er udviklet på mange forskellige niveauer. Spørg hende hvad hun ønsker sig, eller find gode gaver til teenagere her.

Fødselsdagsgaver til kvinder
Skal du finde en fødselsdagsgave til en kvinde, så kan du tjekke vores store guide med gaver til hende, hvor du finder en lang række gaveideer målrettet kvinders typiske interesser.

Leder du efter en fødselsdagsgave til en moden kvinde, så kan du lede videre i vores guide med gaver til bedsteforældre.

Det sikre og søde valg er dog en chokoladeæske, hvor den velsmagende chokolade er bogstavstykker, der udformer din personlige hilsen. Du kan f.eks. skrive "tillykke med fødselsdagen" med chokolade. Læs mere her.

Fødselsdagsgaver til ham

Fødselsdagsgaver til teenagedrenge
Teenagedrenge er ikke altid nemme at finde en fødselsdagsgave til. De kan både være dyre, og de er i en fase af deres liv hvor de udvikler sig enormt.

En god ide kan være at spørge dem hvad de ønsker sig, men også at tage hans forældre med på råd. 

Find forslag til teenagegaver til drenge her.

Fødselsdagsgaver til mænd
Skal du finde en fødselsdagsgave til en mand, så får du sjældent nogle rigtig gode ønsker ud af ham. Der er nemlig mange mænd der ikke føler de mangler noget, eller selv ønsker at købe det de godt kan tænke sig.

Derudover har mænd sjældent et svar parat når de bliver spurgt om hvad de ønsker sig.

Derfor har vi lavet en kæmpe guide med over 100 gaveideer til mænd.

Sådan giver du en person du holder af en god fødselsdag

Der er mange mennesker der ikke går så højt op i det med fødselsdagsgaverne når de kommer op i alderen. De vil dog gerne fejres på deres fødselsdag alligevel. 

De kan også stadig godt lide at få en lille fødselsdagsgave, men der er måske ting de hellere vil på deres fødselsdag.

Hvis du gerne vil give en person en dejlig fødselsdag uden en stor fødselsdagsgave, så kan du sagtens gøre det.

Du kan f.eks.:

  • Invitere familien på cafe eller restaurant på selve dagen, så der ikke er nogen der skal lave aftensmad.
  • Hvis cafe eller restaurant er for dyrt, så lav en lækker middag i hjemmet til fødselsdagsbarnet og resten af familien.
  • Tilbyde at gøre alle personens huslige pligter på sin fødselsdag, så han eller hun kan få fri til at nyde livet.